GEO-Rally 6

Al vijf maal eerder is deze relatief korte, ontspannen en leerzame rally verreden de afgelopen jaren als voorbereiding op de Tulpenrallye. En steeds met veel plezier gereden door de deelnemers!

Opzet

Al doet de naam van deze oefenrally anders vermoeden (GEO staat nl. voor Geoefende Equipes Only), deelname staat open voor iedereen. Er mag zelfs deelgenomen worden in een moderne auto, al doe je het oefenaspect daar natuurlijk wel enig geweld mee aan.
De GEO wordt in één klasse verreden, die qua moeilijkheidsgraad het midden houdt tussen Sport- en Expertklasse. Daarmee is de rit een goede oefening voor de Expert-, de Sport- en de top van de Tourklasse. Er komen omrijconstructies voor en de systemen van de Tulpenrallye worden gebruikt. Er is géén (serieuze) tijdsdruk, de GEO kent geen TC’s.

Systemen

Zoals gezegd, bij de GEO worden de systemen van de Tulpenrallye gebruikt: Pijlen & Punten en Ingetekende Lijn. Om de oefening compleet te maken wordt gereden op (voor de duidelijkheid naar 1:50.000 opgeblazen) 1:100.000 kaarten en zal een regularity deel uitmaken van het parcours.

Het reglement van de GEO met daarin de systeembeschrijvingen van de gebruikte systemen en de legenda van het gebruikte kaartmateriaal vind je onder de button Reglement GEO bovenaan. Het reglement staat ook in het routeboek.

Rallycheck

Voor de controle van de gereden route wordt gebruik gemaakt van de Rallycheck app, die Isource op basis van Joep’s idee gemaakt en verder doorontwikkeld heeft. Onderweg doe je virtuele routecontroles aan die je smartphone registreert en zodra je gefinisht bent krijg je direct je controlekaart, het behaalde resultaat én een kaartje met de gereden route toegezonden! Gaaf hoor…

De uitleg van de GEO wordt na afloop van de rit mondeling gedaan, ondersteund door lichtbeelden van ingetekende kaartfragmenten.

Wat heb je nodig?


Om te kunnen deelnemen aan de GEO-Rally heb je het volgende nodig:

Belangrijk: als je voor het eerst een rallyroute met de Rallycheck app rijdt, lees dan onderstaande documentatie goed door.Zo ben je optimaal geïnformeerd en weet je wat je onderweg kunt verwachten van de app, waar je op moet letten en wat je kunt/moet doen in voorkomende situaties.

Download hier de Rallycheck app voor iPhone of Android


Start- en Finishlocatie

17e-eeuws Landgoed Kasteel De Vanenburg, Vanenburgerallee 13, 3882 RH Putten (tel. 0341 – 375454).
Het programma ziet er uit als volgt:

Vanaf 10.45 uur Ontvangst met koffie/thee in de Tuinzaal van kasteel De Vanenburg
11.30 uur Briefing door de uitzetter
11.45 uur Lunch
12.31 uur Vertrek 1e deelnemer (de startlijst wordt maandag 3 april gepubliceerd)
16.45 uur Verwachte finish van de laatste equipes
17.00 uur Uitleg door de uitzetter
17.30 uur Afsluiting

Inschrijven en Betaling

Het inschrijfgeld van de GEO-Rally bedraagt € 95 per equipe (inclusief koffie/thee bij aankomst en lunch). Inschrijven doe je door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen via de button Inschrijven GEO-6 hieronder. Inschrijven en betalen kan tot en met 2 april 2023 (of tot het maximum aantal equipes van 60 is bereikt). Betaling doe je door het inschrijfgeld over te maken op IBAN NL15 ABNA 0572 1668 18 ten name van Stichting ABC-Rally te Abbekerk onder vermelding van GEO-6 en de namen van bestuurder - navigator. Als je na de inschrijving gegevens wilt laten wijzigen, stuur dan een mailberichtje naar info@rallywanders.nl. Kosteloos annuleren kan tot en met 2 april 2023, daarna vindt geen restitutie meer plaats.